Zwemles

Zwemmen is als basisvaardigheid ingeburgerd in ons waterrijke land. Daarom is leren zwemmen in ons land heel belangrijk! Wij wonen in de buurt van water, maar we zoeken het water ook graag op in één van de vele zwembaden of recreatie­plassen.

Wachtlijsten

Wij worden op dit moment veel gebeld voor zwemles voor kinderen met enige ervaring. Op onze beide locaties hebben wij hier helaas geen ruimte voor.

Ook voor kinderen zonder ervaring hebben wij een wachtlijst in Rijswijk en Nootdorp van ongeveer 1 jaar. Wanneer u meer wilt weten over actuele wachttijden, adviseren wij eerst te bellen of te emailen naar ons.

Internationaal Zwemsurvival diploma ABC

Logo Envoz Bij het internationale zwemsurvival diploma wordt er in het begin veel aandacht besteed aan het watervrij maken van kinderen. Dit is een belangrijke fase in het aanleren van de verschillende vaardigheden. Kinderen leren drijven op rug en buik, te water gaan en eruit klimmen, draaien van rug naar borst, onder water gaan, onder water kijken en zoeken. Deze vaardigheden zorgen ervoor dat kinderen zich prettig voelen in het water.

Veel oefeningen worden in spelvorm aangeboden, omdat dit voor jonge kinderen de beste manier is om iets te leren. Denk dus niet dat het kind alleen maar speelt in het water. Ieder spel heeft een bedoeling. Na deze periode van watervrij maken is het tijd voor de volgende fase; de zwemslagen.

Zwemslagen en nog meer vaardigheden

Tijdens de zwemles leren kinderen vanaf het begin vier zwemslagen: enkelvoudige rugslag, schoolslag, borstcrawl en rugcrawl. Deze laatste twee zijn kennis­makings­slagen en worden bij ieder diploma/niveau moeilijker. Behalve aan de zwemslagen blijft ook aandacht besteed worden aan allerlei oefeningen in diep water, zoals verschillende manieren van in het water gaan, onder water zwemmen, klimmen en klauteren op een vlot en op de kant en naar de bodem gaan.

Kwaliteit

Kwaliteit is in onze lessen heel belangrijk en niet perse gekoppeld aan snelheid. Wij vinden het belangrijk dat het plezier tijdens de lessen en daarmee de positieve leermomenten centraal moeten staan. Het diploma volgt dan zo spoedig mogelijk. Onze beoordelingen door de NPZ tijdens het afzwemmen zijn altijd ruim voldoende.

Zwemdocenten

De zwemlessen worden bij Future-Sports gegeven door ervaren zwemdocenten. Iedereen heeft ruime ervaring in het geven van zwemles en weet waar hij mee bezig is. Het enthousiasme en professionaliteit staan hoog in het vaandel waardoor uw kind zoveel mogelijk persoonlijke aandacht krijgt.

Onze zwemdocenten hebben allemaal een erkend diploma en hebben een divers verleden in het zwemmen. Zo hebben wij docenten die als wedstrijdzwemmer hun sporen hebben verdiend, maar ook docenten die door de opleiding sport en bewegen enthousiast zijn geworden van het zwemmen. Eén ding hebben al onze docenten gemeen: een passie voor zwemles!

Top