Groepen

Zoals bekend is, zijn bij andere zwemscholen de groepen vaak erg groot. Wij van Future-Sports zijn van mening dat het kind dan niet de juiste aandacht kan krijgen. Een groep van 15 kinderen op één instructeur is geen goede basis voor een leertraject wat van belang is voor het gehele leven van het kind. Bij Future-Sports geven we daarom zwemles in kleine groepen waardoor er veel ruimte is voor individuele aandacht en leerprocessen.

Groepslessen

In onze zwemlessen staat een persoonlijke begeleiding centraal. Zwemgroepjes bestaan uit maximaal vijf kinderen, waardoor de instructeur die mee het water in gaat, alle tijd en aandacht heeft voor uw kind. De kinderen voelen zich veilig (mede door de kind­vriendelijke afmeting van ons bad en het lekkere warme water) en krijgen snel de basis­vaardigheden voor de verschillende diploma‚Äôs onder de knie. De kinderen kunnen starten vanaf het moment dat ze vier en een half jaar oud zijn.

De lestijd en lesdag van uw kind blijft zoveel mogelijk gelijk. Echter schuift de lestijd gedurende het zwemtraject naar later op de avond. Kinderen die in het diepe gaan zwemmen voor het A, B of C diploma, zwemmen als laatste op de avond. De nieuwe groepen die starten, beginnen bijna altijd op de eerste lestijd. Wij proberen de groepen zoveel mogelijk bij elkaar te houden maar vinden het ook belangrijk dat een kind is ingedeeld in een groep die qua niveau bij elkaar zit.

Privé zwemles

Hoe kleiner de groep, hoe meer individuele aandacht. Daarom kunt u bij ons ook kiezen voor privé zwemles. Bij deze lessen gaat uw kind met een instructeur het water in. In het water krijgt uw kind 1 op 1 les van de instructeur.

Het voordeel van privélessen is dat uw kind geen rekening hoeft te houden met het niveau en tempo van anderen, uw kind krijgt de tijd die het nodig heeft om zich te ontwikkelen. Deze lessen zijn ook geschikt voor kinderen die zich in een groep moeilijk kunnen concentreren, extreem waterangst hebben of andere problemen wat betreft ontwikkeling en meer baat hebben bij privéles.

Top