Groepen

Wij geven heel bewust zwemles in kleine groepjes in het voortraject van 5 kinderen. Wanneer kinderen in de laatste fase voor het diploma zitten, worden dat maximaal 6 kinderen. Door deze kleine groepen is er veel ruimte voor individuele aandacht en leerprocessen.

Groepslessen

In onze zwemlessen staat een persoonlijke begeleiding centraal. De instructeur die mee het water in gaat, heeft alle tijd en aandacht voor uw kind. De kinderen voelen zich veilig (mede door de kind­vriendelijke afmeting van onze beide zwembaden en het lekkere warme water) en krijgen snel de basis­vaardigheden voor de verschillende diploma‚Äôs onder de knie. De kinderen kunnen starten vanaf het moment dat ze vier en een half jaar oud zijn.

De lestijd en lesdag van uw kind blijft zoveel mogelijk gelijk. Echter schuift de lestijd gedurende het zwemtraject naar later moment op de dag/avond. Kinderen die in het diepe gaan zwemmen voor het A, B of C diploma, zwemmen als laatste op de dag/avond. De nieuwe groepen die starten, beginnen bijna altijd op de eerste lestijd. Wij proberen de groepen zoveel mogelijk bij elkaar te houden maar vinden het ook belangrijk dat een kind is ingedeeld in een groep die qua niveau bij elkaar past.

Privé zwemles

Hoe kleiner de groep, hoe meer individuele aandacht. Daarom kunt u bij ons ook kiezen voor privé zwemles. Bij deze lessen gaat uw kind met een instructeur het water in. In het water krijgt uw kind 1 op 1 les van de instructeur.

Het voordeel van privélessen is dat uw kind geen rekening hoeft te houden met het niveau en tempo van anderen, uw kind krijgt de tijd die het nodig heeft om zich te ontwikkelen. Deze lessen zijn ook geschikt voor kinderen die zich in een groep moeilijk kunnen concentreren, extreem waterangst hebben of andere problemen wat betreft ontwikkeling en meer baat hebben bij privéles.

Top